Jz web - Развлекательный портал Скачать софт

Рецепти з фотографіями. Смачні рецепти Українською. » САЛАТИ » Як приготувати шубу. Салат шуба - рецепт

Як приготувати шубу. Салат шуба - рецепт

Як приготувати шубу. Салат шуба - рецепт


Інгредієнти для приготування класичного салату «оселедець під шубою»:

Філе оселедця солоне великого розміру - 2 штуки
Картопля середніх розмірів - 3 штуки
Морква середніх розмірів - 2-3 штуки
Цибуля зелена (перо) - 1 пучок
Буряк середніх розмірів - 2-3 штуки
Майонез 72% жирністю - для заправки салату
Сіль - за смаком
Оцет столовий (для варіння буряків) - 1 столова ложка


Приготування класичного салату «оселедець під шубою».
Крок 1: готуємо філе оселедця

Як приготувати шубу. Салат шуба - рецепт



Філе оселедця викладаємо на обробну дошку і вручну перевіряємо наявність дрібних кісток. Якщо вони є в нашому інгредієнті, тоді за допомогою маленьких кухонних щипчиков видаляємо їх з рибного філе. Потім, скориставшись ножем, дрібно нарізаємо наш інгредієнт на невеликі шматочки, розміром приблизно 0,5-0,7 міліметрів, і перекладаємо їх у вільну тарілку. Увага: філе оселедця промивати під проточною водою не потрібно.

Крок 2: готуємо картоплю

Як приготувати шубу. Салат шуба - рецепт


Сиру картоплю ретельно промиваємо кухонних щіткою під проточною теплою водою і перекладаємо в каструлю з холодною водою так , щоб вона повністю покривала наш овоч. Ставимо ємність на великий вогонь. Щоб картопляна шкірка під час варіння не потріскалася , додамо в цю каструлю дрібку солі і накриємо її кришкою . Доводимо воду до кипіння і після - робимо маленький вогонь. Варимо картоплю протягом 20-25 хвилин. Щоб перевірити готовність нашого овочевого інгредієнта , досить проткнути його виделкою , бажано посередині. Якщо картопля м'який , значить він готовий. Каструлю з готовим коренеплодом за допомогою кухонних прихваток переставляємо з конфорки в раковину і ставимо під проточну холодну воду. Таким чином , картопля не тільки швидше охолоне , але й легше буде чиститися від шкірки. Очищаємо коренеплід , скориставшись ножем. Потім за допомогою середньої терки натираємо наш овочевий інгредієнт у вільну тарілку і відставляємо в сторону.

Крок 3 : готуємо буряк

Як приготувати шубу. Салат шуба - рецепт


Буряк також ретельно промиваємо під теплою проточною водою за допомогою кухонного щітки для видалення з неї бруду і землі. У чисту каструлю наливаємо холодну воду з розрахунку , щоб вона покривала наш коренеплід під час варіння. Перекладаємо в цю ємність овоч , чи не зрізаючи у нього хвостик. Щоб наш овочевий інгредієнт не загубив колір під час варіння , обов'язково в каструлю додаємо трохи оцту. Буряк будемо варити на середньому вогні , не накриваючи каструлю кришкою протягом 50-60 хвилин. Готовність овоча можна перевірити за допомогою вилки , проткнув нею коренеплід посередині. Готова буряк буде м'якою. Ємність з готовим інгредієнтом ставимо під холодну воду. Потім за допомогою ножа зрізаємо хвостик і очищаємо овоч від шкірки. За допомогою середньої терки натираємо буряковий інгредієнт на овочеву стружку , після чого перекладаємо її в окрему тарілку. Увага: буряк не потрібно відварювати в ємності з іншими овочами з тієї причини , що час її приготування значно довше.

Крок 4 : готуємо морква

Як приготувати шубу. Салат шуба - рецепт


Морква добре промиваємо під проточною водою і перекладаємо її в каструлю з холодною водою. Воду , в якій буде варитися наш овочевий інгредієнт , солити не треба. Коренеплід необхідно варити в окремому посуді від картоплі й буряка. Готуємо моркву на середньому вогні протягом 25-30 хвилин під кришкою. По закінченню цього часу , вимикаємо конфорку , а каструлю ставимо під холодну воду. Потім за допомогою ножа знімаємо з коренеплоду шкірку і , скориставшись середньої теркою , подрібнюємо буряк. Перекладаємо морквяну стружку в окрему тарілку.

Крок 5 : готуємо зелений лук

Як приготувати шубу. Салат шуба - рецепт


Зелена цибуля промиваємо під проточною водою і перекладаємо на паперовий рушник, щоб з нього стекла зайва рідина. Потім перекладаємо цибулю на обробну дошку і дрібно рубаємо його ножем. Після - перекладаємо овоч в окрему тарілку.


Як приготувати шубу. Салат шуба - рецепт


Коли всі овочеві компоненти готові, можна приступати до приготування класичного салату « оселедець під шубою ». Для цього беремо середнього розміру плоске блюдо і за допомогою столової ложки викладаємо на нього перший шар з картоплі. Перший шар , як підстава салату , необхідно укладати дуже щільно , тому його можна добре прим'яти кінчиками пальців. Необхідно пам'ятати , що діаметр картопляного шару повинен бути трохи менше діаметра посуду , щоб надалі наш салат не виходив за краї тарілки. Наливаємо на нижній шар трохи майонезу . Увага: не потрібно рясно змащувати майонезом всі верстви страви. Досить зробити на них майонезну сітку , так як надлишки цього інгредієнта можуть витікати з шарів салату і тим самим зіпсують не тільки зовнішній вигляд страви , але і його смакові якості.

Як приготувати шубу. Салат шуба - рецепт


Другим шаром «шуби» буде філе з оселедця. Шматочки риби за допомогою столової ложки рівномірно викладаємо на майонезний шар.

Як приготувати шубу. Салат шуба - рецепт


Так як оселедець дуже добре поєднується з цибулею, тому наступним шаром буде подрібнений зелений лук. Його також необхідно акуратно викласти по всій поверхні рибного шару.

Як приготувати шубу. Салат шуба - рецепт


Потім, скориставшись цим же столовим приладом, на цибульний шар перекладаємо морквяну стружку і рівномірно розподіляємо її по всій поверхні не тільки третього шару, але й не забуваючи красиво покрити подрібненої морквою боки салату.

Як приготувати шубу. Салат шуба - рецепт


Далі обмащуємо тонким шаром майонезу весь салат, рівномірно розподіляючи його столовою ложкою

Як приготувати шубу. Салат шуба - рецепт


Потім викладаємо на блюдо шар подрібненої буряка, не забуваючи також про боки салату. На буряковий шар знову викладаємо майонез.

Як приготувати шубу. Салат шуба - рецепт


Скориставшись столовою ложкою, рівномірно покриваємо буряк з усіх боків салату майонезним шаром, розрівнюючи соус біля основи страви. Перед тим як подавати наш салат на святковий стіл, його потрібно обов'язково поставити на кілька годин у холодильник і таким чином дати нашому страви добре просочитися. Я раджу накрити зверху тарілку з салатом опуклою кришкою або харчовою фольгою, щоб наше страва не просочилося запахами інших продуктів, які також знаходяться в холодильнику.

Після того як наш салат постояв в холодильнику і добре просочився , дістаємо його від туди і даємо йому ще настоятися протягом 30-40 хвилин вже при кімнатній температурі. Перед подачею до столу нашу « оселедець під шубою» можна прикрасити гілочками зелені петрушки , кропу або дрібно рубаною зеленню цибулі , а також за бажанням - маслинами.

Приємного вам апетиту!

Поради:
- Для приготування салату краще брати добре просолене філе , інакше « шуба » вийде несолона . Якщо у вас оселедець малосольний , тоді злегка присолите шари салату.


- Для приготування нашого страви , необхідно брати майонез з високим відсотком жирності , щоб салат згодом не потік .


- Можна додати , крім перерахованих в рецепті овочевих шарів , шар з відварних і подрібнених яєць. Таким чином , салат виходить не менш смачний .


- Зелена цибуля можна замінити ріпчастою . Для цього його також необхідно дрібно порубати на обробній дошці за допомогою ножа.


- Якщо у вас ціла оселедець , тоді в першу чергу її необхідно , перед тим як готувати салат , почистити. Для цього видаліть голову і хвіст , розріжте черевце і вичистіть нутрощі , Потім промийте під проточною водою , зробіть надріз вздовж хребта , підчепити тонку шкірку і зніміть її по черзі з двох сторін тушки. Розділіть рибу вздовж на половинки і вийміть хребті, З отримав філе видаліть реберні кістки щипчиками і тільки потім поріжте філе на шматочки для приготування салату.
 
  Автор: ira   Категорія: САЛАТИ
Все самые важные и полезные советы по строительству вы найдёте на montazhnik02.ru, а так же всё о ремонте. Если же вас интересует ремонт машины, тогда заходите на сайт legkovie.ru и вы узнаете много нового. А вот онлайн фильмы вы всегда сможете посмотреть у нас.


Информация
Відвідувачі, що находяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі