Jz web - Развлекательный портал Скачать софт

Рецепти з фотографіями. Смачні рецепти Українською. » ДРУГІ СТРАВИ » Кролик запечений в духовці - найкращі рецепти. Як правильно приготувати кролика в духовці.

Кролик запечений в духовці - найкращі рецепти. Як правильно приготувати кролика в духовці.

Кролик запечений в духовці - найкращі рецепти. Як правильно приготувати кролика в духовці.


Кролик запечений в духовці - підготовка продуктів

Малокалорійне м'ясо можна варити , смажити , готувати з нього рагу або паштет , але найбільш смачним воно виходить запеченим в духовці. Спочатку його вимочують у холодній воді , приблизно 6-8 годин. Задня частина більш однорідна , в передній багато сполучної тканини. Якщо м'ясо смажити , воно може готуватися нерівномірно , тому краще всього запікати тушку в духовці з використанням фольги. Можна запікати і цілком, або приготувати з нього фарш з різними добавками , викласти на жаровні у вигляді цілої тушки і запекти в такому вигляді. Так як це м'ясо дієтичне і нежирне , при бажанні можна використовувати шматочки бекону , щоб м'ясо добре підсмажилося до рум'яної скоринки.

Кролик запечений в духовці - найкращі рецепти

Рецепт 1: Фарширований кролик , запечений в духовці

Ароматний фарширований кролик обов'язково увійде до категорії обраних на будь-якому святковому столі. Головними дійовими особами в цьому рецепті крім кролика виступають консервовані абрикоси і сухе червоне вино.

Інгредієнти : кролик ( 1 шт.) , Сухе вино ( бажане червоне , 100 грамів) , абрикоси консервовані ( 1 банка ) , горіхи ( волоські , пів склянки ) , шинка довгими смужками ( 150 грам) , перець , сіль.

спосіб приготування

Вимочуємо тушку у воді приблизно 2 години, щоб м'ясо стало жорстким і частково позбулося характерного запаху. Абрикоси відокремлюємо від рідини за допомогою друшляка , нарізаємо шматочками і перемішуємо. Фаршируємо тушку і закріплюємо черевце товстими нитками. Нарізаємо смужки шинки і обгорнемо кролика. Завадимо все в жаровню і поливаємо вином , закриваємо фольгою. Запікаємо в духовці при 200 градусах , приблизно 60 хвилин. Знімаємо фольгу і залишаємо м'ясо в спеку ще приблизно на 15 хвилин. Виходить апетитне рум'яне блюдо , яке подається нарізаним на шматочки і прикрашеним зеленню і маринованими овочами. Таким же чином можна запікати всередині тушки чорнослив , курагу , яблука.

Рецепт 2: Кролик запечений в духовці з картоплею

Соковите і ніжне м'ясо прекрасно « йде » з картопелькою . Беремо побільше жаровню , і розкладемо картоплю разом з кроликом , отримаємо ще і гарнір .

Інгредієнти: тушка кролика (1-1 , 5 кг) , картопля ( 500 грам , штучок 6 ) , помідор ( 4 шт.) , Бекон ( 150 грам) , ріпчасту цибулю (2 шт) , сухе вино ( пів ложки ) , оливкова масло , майоран , розмарин , сіль.

спосіб приготування

Спочатку промиємо м'ясо під проточною водою і замарінуем його . Просушимо паперовим рушником і розріжемо на порційні шматочки. Потім в глибокій мисці заливаємо вином і додаємо спеції - майоран , розмарин. Залишаємо на годину . З помідорів зняти шкірку , розрізати на часточки , а картоплю на дрібні шматочки. Дрібно шаткуємо цибулю і змішуємо з картоплею , солимо , трохи перчимо і заправляємо рослинною олією.

Бекон нарізаємо дуже тоненько . Кожен шматочок м'яса обертаємо беконом , викладаємо на жаровню , поруч викладаємо картоплю з помідорами та цибулею. Випікати в добре прогрітій духовці ( до 250 градусів). Брешемо я запікання - 1 година . Великого кролика доведеться запікати трохи довше , щоб він добре пропікся .
Рецепт 3 : Рагу з кролика

Рагу , як правило , подається з гарніром. Головна відмінність - м'ясо повинно знаходитися в соусі , яким і поливають гарнір. Так воно легше засвоюється , і ви на довгий час залишитеся ситими і задоволеними .

Інгредієнти: тушка кролика , цибулю , морквина , кілька часточок часнику , оливкова олія для обсмажування (3-4 ложки) , овочевий бульйон ( 150-200 мл) , крохмаль ( 1 чайна ложка) , перець , лавровий лист , сіль , спеції.

спосіб приготування

Промиваємо тушку і по можливості очищаємо її від плівок. Знімаємо жир і рубаємо на невеликі шматочки. Складаємо в миску і заливаємо оцтової водою , маринуємо приблизно дві години. На сковорідці обсмажуємо перець горошком і спеції , цибулю і моркву. М'ясо обсмажити в цьому ж маслі до рум'яної скоринки. Скласти в форму для запікання або сковороду шматочки кролика , часник і овочевий бульйон ( просто покрити м'ясо). Запікаємо в духовці , розігрітій до 180 градусів приблизно години півтори . Отримане м'ясо дуже ароматне , м'яке. Додайте в кінці роздавлений часник і трохи води , ложку розведеного крохмалю - вийде більш густий соус. Гарнір до такої страви - ​​рис , картопля , тушкована капуста.
Рецепт 4: Кролик , запечений сметані

М'ясо в сметані виходить м'яким і соковитим , особливо це стосується білої кролятини . Процедура приготування стандартна - обсмажуємо овочі і м'ясо , вкладаємо в форму і запікаємо .

Інгредієнти: тушка кролика , сметана ( 1 літр) , ріпчаста цибуля ( 150 грам) , морква (100 грам) , часник (2-3 зубчики ) , рослинне масло , сіль , перець.

спосіб приготування

Ділимо кролика на порційні шматочки і добре промиваємо , видаляємо білі плівки. Солимо й обсмажуємо в олії до золотистої скоринки. Очищаємо цибулю , нарізаємо півкільцями , обсмажуємо в олії . Додаємо моркву , тримаємо ще трохи на сковороді , поки вона не стане м'якою. Всі складаємо в казан і перчимо. Зверху викладаємо цибулю і моркву , заливаємо вміст сметаною. Ставимо в духовку і запікаємо при 180 градусах. Видавлюємо часник за 5 хвилин до закінчення готування .
Кролик запечений в духовці - корисні поради досвідчених кулінарів

Багато століть вже відомі рецепти запікання тушок на солі. Їх використовують при приготуванні курей і поросят. Спробуйте таким чином приготувати кролика - вийде дуже смачно. Потрібно підготувати м'ясо - промити і просушити його , видалити плівки і замаринувати в оцті , змішаному з водою і спеціями. Нашпігуйте мариновану тушку шматочками сала і викладайте на деко з сіллю. Запікайте , але стежте , щоб не підгорає верхня частина - прикрийте її через якийсь час фольгою.
 
  Автор: ira   Категорія: ДРУГІ СТРАВИ, РЕЦЕПТИ З МЯСА
Все самые важные и полезные советы по строительству вы найдёте на montazhnik02.ru, а так же всё о ремонте. Если же вас интересует ремонт машины, тогда заходите на сайт legkovie.ru и вы узнаете много нового. А вот онлайн фильмы вы всегда сможете посмотреть у нас.


Информация
Відвідувачі, що находяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі